Kategóriák

paypal-logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Művész adatlap

Művész neve: Tardos-Taussig Ármin
Születési idő: 1874
Születési hely: Temesvár
Halálozási idő: 1936
Halálozási hely: Szeged
Alkotásainak száma: 1  db

A művész munkásságát bemutató publikációk:

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Grafikus. A rézkarcolás művészetét Wesemann Alfrédnél Bécsben tanulta. 1917-ben kollektív tárlata volt a Szent György Céhben. Szegeden is többször bemutatta grafikai műveit. Szegeden tevékenykedett. Szobrászattal is foglalkozott, számos síremléket készített. Linóleummetszeteinek, rézkarcainak és építőművészeti terveinek értékesebb darabjait a Magyar Nemzeti Galéria grafikai gyűjteménye és a szegedi múzeum őrzi. (Éber, SzZ-SzK, ML)

Magyar festők és grafikusok adattára

Szobrász és grafikus művész. A budapesti egyetemen szerzett mérnöki oklevelet, grafikussá pedig egy bécsi rézkarcoló mellett lett. Műszaki diplomásként az államvasutak szolgálatába lépett, azonban a Tanácsköztársaság alatt tanúsított baloldali magatartása miatt szerencsés módon nyugdíjazták. Budapesten és Szegeden többször szerepelt grafikáival. A fővárosban 1917-ben önálló kiállítást rendezett. Linómetszeteinek, rézkarcainak és építőművészeti terveinek értékesebbjeit a Magyar Nemzeti Galéria és a Móra Ferenc Múzeum őrzik. - Irod.: Szelesi Zoltán: Szeged képzőművészete c. tanulmányból, Szeged, 1975.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve

Grafikus. A rézkarcolás művészetét Wesemann Alfrédnél Bécsben tanulta. 1917-ben koll. kiállítása volt a Szent György Céh-ben. Szegeden is többször bemutatta grafikáit. Linómetszeteinek és rézkarcainak, val. építőművészeti terveinek értékesebb darabjait a Magyar Nemzeti Galéria és a szegedi múzeum gyűjteményében őrzik. (Éber, SzZ-SzK)

Művészeti lexikon I-IV.

Szobrász és grafikus. A rézkarcolást Bécsben tanulta. 1917-ben kollektív kiállítása volt a Szent György Céhben. Számos síremléket készített. Műveinek egy része a Nemz. Gal. grafikai gyűjteményébe került. Szegeden élt.