Kategóriák

paypal-logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Művész adatlap

Művész neve: Madarász Adeline, Katona Béláné
Születési idő: 1871
Születési hely: Pest
Halálozási idő: 1962
Halálozási hely: Budapest
Alkotásainak száma: 1  db

A művész munkásságát bemutató publikációk:

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Madarász Viktor leánya. A Mintarajziskolában tanult, majd hosszabb ideig Párizsban élt, ahol a Julian Akadémián dolgozott. A Műcsarnokban és a Nemzeti Szalonban gyakran szerepelt táj-, élet- és csendéletképeivel. Művészi hagyatékát a rákospalotai múzeumnak adományozta. "Federoff anarchista" című festményét a Magyar Nemzeti Galéria őrzi. (ML, Éber)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve

Madarász Viktor leánya. A Mintarajziskolában tanult, majd hosszabb ideig Párizsban élt, ahol a Julian Akadémián dolgozott. A Műcsarnokban és a Nemzeti Szalonban gyakran szerepelt táj-, élet- és csendéletképeivel. Művészi hagyatékát a rákospalotai múzeumnak adományozta. "Federoff anarchista" c. olajfestményét a MNG őrzi. (ML, Éber)

Magyar festők és grafikusok adattára

Madarász Viktor leánya. Fiatal korában részt vett a szocialista nőmozgalomban. A Mintarajziskolában tanult, majd hosszabb ideig Párizsban élt, ahol a Julian Akadémián dolgozott. A Műcsarnokban és a Nemzeti Szalonban gyakran szerepelt táj-, csöndélet- és életképeivel. Művészi hagyatékát a rákospalotai múzeumnak adományozta. - ML

Művészeti lexikon I-IV.

Festő, Madarász Viktor leánya. Fiatal korában részt vett a szocialista nőmozgalomban. A Mintarajziskolában tanult, majd hosszabb ideig Párizsban élt, ahol a Julian Akadémián dolgozott. A Műcsarnokban és a Nemzeti Szalonban gyakran szerepelt táj-, csendélet- és életképeivel. Művészi hagyatékát a rákospalotai múzeumnak adományozta.