Kategóriák

paypal-logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Művész adatlap

Művész neve: Clauder Margit
Alkotásainak száma: 1  db

A művész munkásságát bemutató publikációk:

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Festő. Münchenben az Azbe-iskolán Heinrich Heider és Eingraber növendéke volt. 1912-ben tűnt fel a Nemzeti Szalonban. Főleg olajjal és temperával festett. Több művét a Képzőművészeti Egyesület vette meg. 1930-ban Amsterdamban egy nemzetközi kiállításon "Este a Dunán" című festményével nagy sikert aratott. Főként tájképeket festett, de arcképeket is. (MLKT)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve

Festő. Münchenben az Azbe-iskolán Heinrich Heider és Eingraber növendéke volt. 1912-ben tűnt fel a Nemzeti Szalonban. Főleg olajban és temperában festett. Több művét a Képzőművészeti Egyesület vette meg. 1930-ban Amsterdamban egy nemzetközi kiállításon "Este a Dunán" c. festményével nagy sikert aratott. Főként tájképeket festett, de arcképeket is. (MLKT)

Magyar festők és grafikusok adattára

A müncheni Aschbe-iskolán Heinrich Heider és Eingráber tanítványa volt. Egy ideig Ózdon működött, 1919 óta Csepelen dolgozott. 1912-ben tűnt föl a Nemzeti Szalonban, ezután állandó kiállítója volt a Műcsarnoknak és a Nemzeti Szalonnak. Főleg olajban és temperában dolgozott. Több művét a Képzőművészeti Egyesület vásárolta meg. 1930-ban Amszterdamban a nemzetközi kiállításon Este a Dunán c. képével aratott sikert. Főként tájképfestészettel foglalkozott, de számos arcképet is festett. - Irod.: MLKT.