Kategóriák

paypal-logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Művész adatlap

Művész neve: Benkő Katalin
Születési idő: 1934
Születési hely: Herény
Alkotásainak száma: 1  db

A művész munkásságát bemutató publikációk:

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Festő, grafikus. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Bernáth Aurél és Pap Gyula növendékeként végzett. Tanulmányúton járt számos európai országban. 1963-tól kiállító művész. Több külföldi bemutatón is szerepelt (Montréal, Moszkva, Szofia). Növényi vegetációk, állatábrázolások és realisztikus életképek alkotják munkásságának gerincét. Kitűnő fametsző, erőssége a szénrajz és a pasztellkréta is. A Bernáth Aurél Társaság tagja. (MÉ, KF, Tasnádi András adatközlése nyomán)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve

Festő, grafikus. A bp.-i Képzőművészeti Főiskolán Bernáth Aurél és Pap Gyula növendékeként végzett. Tanulmányúton járt számos európai országban. Több külföldi bemutatón is szerepelt (Kanada, Bulgária). 1962 óta kiállító művész. Növényi vegetációk, állatábrázolások és realisztikus életképek alkotják munkásságának gerincét. Kitűnő fametsző, erőssége a szénrajz és a pasztellkréta is. (MÉ)

Magyar festők és grafikusok adattára

1963-ban végzett a Képzőművészeti Főiskolán, mesterei Pap Gyula és Bernáth Aurél voltak. Tanulmányúton a Szovjetunióban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban és Angliában járt. 1962 óta kiállító művész, a hazai tárlatok mellett több ízben szerepelt Bulgáriában és Kanadában. Növényi vegetációk, állatábrázolások, realisztikus életképek alkotják munkásságának gerincét. Kitűnő fametsző, s erőssége a szénrajz is. - Irod.: P. Sz. T.: Művész életrajzok. Bp. 1985.

Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek

1963-ban végzett a főiskolán Pap Gyula és Bernáth Aurél osztályán. Tanulmányutat tett több kelet- és nyugat-európai országban. 1962 óta kiállító művész, a hazai tárlatok mellett több ízben szerepelt Bulgáriában és Kanadában. 1971-ben díjat nyert az Ezüstgerely-pályázaton. - Növényi vegetációk, állatábrázolások, realisztikus életképek alkotják munkásságának gerincét. Kitűnő fametsző, erőssége a szénrajz és a pasztellkréta.

Kortárs magyar művészeti lexikon I-III.

Festő, grafikus. 1963-ban szerzett művészdiplomát az MKF-en, mesterei: Bernáth Aurél, Pap Gyula. 1971: Ezüstgerely-pályázat díja. Több kelet és nyugat-európai országban tett tanulmányutat. 1963-tól kiállító művész, sikerrel szerepelt külföldön is (Szófia, Moszkva, Montréal). Munkásságának gerincét növényi vegetációk, állatábrázolások, realisztikus életképek alkotják; kitűnő fametsző, erőssége a szénrajz és a pasztellkréta is. A Bernáth Aurél Társaság tagja.<br /> Ek: Vaszary T. (Kaposvár).<br /> Mk: Móra F. M., Szeged; Miskolci Egy. (T. AN.)